Amennyiben azt szeretné, hogy a kertje a nyugalom szigete legyen, akkor a tóépítés és fürdőtó készítés meggondolandó, szakember segítségével pedig biztos azt gondolja, hogy élete egyik legjobb döntése volt.

Tóépítés és fürdőtó készítés - A medence és a kerti tó ötvözete a fürdőtó

Egy természetes kis tó, ami a kerti tó és a medence előnyeit is magában hordozza, a legjobb választás. Tisztántartásához nincs szükség vegyszerekre, csupán a természet adottságaira és pár szűrőberendezésre. A mesterséges, rikító kék medence nem minden stílusú kertbe illik bele, a természetes tavat viszont természetes növényzet veszi körül, amiben télen is tudunk gyönyörködni a tóépítés és fürdőtó készítés után.

Tóépítés és fürdőtó készítés – Tervezés

Fontos, hogy meghatározzuk a kert körülményeinek leginkább megfelelő és esztétikailag szép látványt nyújtó tó méretét tóépítés és fürdőtó készítés előtt. Az elhelyezkedés sem mindegy, ugyanis a tavat körülölelő növényzetet kell, hogy érje a napsütés. Ezzel együtt a tó is gyorsabban melegszik fel, ha a napsütéses órák száma több fölötte. Ha árnyékos, fákkal körbevett környezetbe építjük a tavat, akkor pedig valószínűleg a falevelekkel több munkánk akad.

Tóépítés és fürdőtó készítés – Karbantartás

A vízkészlet utánpótlása fontos tóépítés és fürdőtó készítés után. Melegebb évszakokban elpárologhat a víz, valamint a növényeknek is szüksége van rá. Egy vízszintmérővel láthatjuk a tó vízveszteségét, és ha ez egy vízforgatásos rendszerrel működik, az automatikusan visszapótolja az elveszett vízmennyiséget. Ez nagyobb tavaknál célszerű. Ezen kívül a téliesítés, a rendszeres tisztítás (a felszínen úszó falevelek, elhalt növények stb.) is fontos, valamint a halak és a növények megfelelő aránya, hogy a természet végezhesse a dolgát.

Tóépítés és fürdőtó készítés – Kivitelezés

Cégünk minden tóépítés és fürdőtó készítés során szükséges géppel rendelkezik. Ezen kívül, ha Ön medencére vágyik inkább, előre gyártott, műanyag medencék beépítését vagy a helyszínen lerakott medencék kivitelezésében is készséggel állunk rendelkezésére a kertépítés mellett.