Művészkert

A szomszéd kertje mindig zöldebb – szokták mondani. Egy alapos kertdiagnosztika után nem kell többé ezt a kifejezést használnia.

Hogyan zajlik a kertdiagnosztika?

Először is megbeszéljük, hogy mi az, amivel nem elégedett és mit szeretne kihozni kertjéből. A kertdiagnosztika folyamatára specializálódott listával felmérem a kert jelenlegi állapotát és az adottságokat, lehetőségeket. Az első a kert jellegének, stílusának, az elrendezésnek, a harmóniának és a választott növényeknek a felmérése. Ezután következnek a javaslatok a hibák korrigálására, a növények állapotának esetleges javítására vagy megóvására.

Kertdiagnosztika során az esetleges hibákat is felmérem

Az öntözőrendszer, és az esetleges kivitelezési problémák vizsgálata is fontos a kertdiagnosztika során. Végső soron pedig az esetleges veszélyforrásokat is felmérem. Ilyen, ha lépcső vagy támfal behelyezésére, veszélyes ágak vagy fák kivágására, vízelvezetésre, burkolati hibák vagy süllyedések javítására, gyomosodási problémák korrigálására vagy füvesítésre van szükség. Ezen kívül sok olyan szakszerű javaslatot teszek, amivel e legjobbat hozhatja kis kertjéből, természetesen a saját stílusában. Ehhez természetesen megfelelő gyakorlatra és eszközökre van szükség, így tudok tippeket adni a metszési megoldásokra, a megfelelő szerszámválasztásra is.

Kertdiagnosztika – Mikor van rá szükség?

A kertépítés előtt érdemes kialakítani azt a bizalmat, amire a vevőnek szüksége van, illetve mégis csak az ő kertje lesz, így neki kell, hogy elnyerje a tetszését. Ezért szükséges a kommunikáció, a tervezés, de ezzel együtt az ezen belüli lehetőségek felmérése is. Erről szól a kertdiagnosztika.

Mennyibe kerül a kertdiagnosztika?

A kertdiagnosztika a további munkálatok alapja, a kapcsolat, a bizalom megteremtése és tervezés, a megrendelő és a vevő közötti összhang létrehozása, és egymás stílusának megismerése. Így ez a szolgáltatás ingyenes, csak a kiszállási díj fizetendő a megrendelő részéről.