kerítés készítés

Hidrovetés, azaz gyepszőnyeg, vagyis folyékony gyepszőnyeg a kész gyep ártöredékéért.

Mi az a hidrovetés ?

A hidrovetés másik neve folyékony gyepszőnyeg. Magyarországon még kevéssé elterjedt, de annál biztosabb módszer a szép gyepfelület kialakítására. Minőségi kivitelezlése miatt valószínűleg egyre népszerűbb lesz.

Hidrovetés – hol használjuk?

Első sorban szél- és vízeróziónak kitett területeken használjuk nagy sikerrel, de sík terepen is csodát művel. Az előre bekevert, mérnöki pontossággal adagolt adalékokkal érjük el az 5 nap alatt kelő gyepszőnyeget a kész gyep ártöredékéért.

Mit is jelent ez? Felmérjük az igényeket és úgy állítjuk össze a mulcsot, hogy az a saját kertjében legyen használható és élvezhető nem pedig statisztikailag.

Hidrovetés országszerte

Munkákat az ország egész területén vállalunk, de Gödöllő 50 km-es körzetében, Budapesten és Pest megyében pedig akár másnap találkozhatunk.

Hidrovetés – hogy működik?

A kertje elhelyezkedése, árnyékos vagy napos, vizes vagy száraz volta határozza meg, hogy milyen fűmagot és egyéb adalékokat használjunk.

Milyen adalékokról beszélünk? Folyékony mész, magindítás-elősegítő, szerves- vagy műtrágya-adalékok, papírmulcs, színezőanyag, mag-megkötést elősegítő anyag, és még sok egyéb, ami támogatja a magot a fejlődésben.

Hogyan működik a hidrovetés? Magas nyomással belövöm a földbe az előre, egyedileg bekevert mulcsot.