Művészkert

Már a kert tervezésénél figyelembe kell venni a később kialakítandó szintkülönbségeket, és gondolnunk kell a megoldási lehetőségekre. Ezek kialakításánál számtalan ötlettel rendelkezünk. A szintkülönbségből eredő „problémákat” áthidalhatjuk lépcsővel vagy kanyargós kis járdával, amely stílusában illeszkedik a házunkhoz. Lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés szolgáltatást is vállalunk a kertépítés mellett.

Lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés – A növények

A lépcsők, járdák melletti meredek részeken gyönyörű teraszokat, rézsűket, támfalakat tudunk kialakítani, ahová szintén rengeteg szép növényt ültethetünk a kertépítés során. A beültetett növények megóvják a területet a szél és vízerózió okozta károktól. A lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés során ez is egy fontos rész.

Fontos a helyes növényválasztás! Egyes Cotoneaster és Juniperus fajok és fajták legyökeresedve terjednek, így kötik meg a talajt. Természetesen időre van szükségük, hogy a teljes területet benőjék, addig a talaj megkötésére használhatunk lebomló jutazsákot vagy geotextíliát is.

Lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés – Füvesítés

A füvesítés sem jelent gondot ezeken a területeken. Gyepszőnyegezéssel, vagy hidrovetéssel nem kell tartanunk az erózió okozta károktól! 
A kerítésünk kialakításakor nem csak élettelen anyagokat használhatunk fel, mint a fa, vagy a kovácsolt vas; rengeteg olyan növény van, amelyekből gyönyörű sövényt telepíthetünk. Legyen szó teljes takarást biztosító örökzöldekről, vagy jelképes területelhatárolásról, például egy romantikus levendulasorról lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés során.

Lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés – Kerítés

Kerítésünket megépíthetjük magasított növényágyásnak is, amely elsősorban kis méretű kertekben praktikus, ahol minden apró helyet szeretnénk kihasználni. Tökéletes megoldás lehet abban az esetben is, ha a szomszédos házak magasabbak és könnyen átlátnak hozzánk. Lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés során a magasított kerítéssel tudjuk biztosítani kertünk intimitását is. A magasított kerítés falai készülhetnek facölöpökből, amelyet előzőleg folyékony kátránnyal kezeltünk, így növelve az élettartamát. A támfal készítése során a fa- és földrészt geotextíliával választjuk el, növelve ezzel az élettartamát.

Lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés – Kerítésépítés


Használhatunk zsalukövet, amelyet aztán a ház stílusához igazítva burkolhatunk, színezhetünk. Az így kialakított kerítésünk lehet akár változó magasságú is, amelybe különböző magasságú, színű, esetleg virágzó növényeket ültethetünk, mely által megszabadulunk a kéretlen pillantásoktól.

Fontos, hogy a kerítésünk illeszkedjen a házhoz, a lakókörnyezetünkhöz, meglévő kert esetén pedig a kerthez is lépcsőkészítés , kerítéskészítés és támfalkészítés során!