kerítés készítés

A párásítás előnyei régóta ismeretesek. A kültéri klíma több helyen is előnyös lehet és megkönnyítheti életünket.

Kültéri klíma - A ködhűtés

A levegő páratartalma nagyban befolyásolja a közérzetünket, hőérzetünket, gondoljunk csak a forró nyári napokra/estékre, amikor jól esne a teraszon, kertben eltölteni a szabadidőnket. A levegőbe kibocsájtott apró vízcseppeknek jelentős hűtőhatása van, ezen alapszik a ködhűtés vagyis a kültéri klíma. A ködhűtés egyik előnye, hogy minden olyan helyen jól alkalmazható, ahol hagyományos módszerekkel nem, vagy csak nagyon magas költségekkel érhető el eredmény.

Kültéri klíma - A ködhűtés alkalmazási területei

 

  • Családi házak teraszai: Nyári kánikulai időszakban a párával hűsített teraszon sok szabadidőt tölthetünk a szabad levegőn.

 

  • Éttermek, kávéházak: A vendégek szívesebben fogyasztják el az italukat az étterem kellemesen hűsített kerthelyiségében, kültéri klíma mellett.

 

  • Borospincék:A borospincék alacsony páratartalma (a bor természetes párolgása, a hordók kiszáradása miatt), jelentős minőségi romlást idézhet elő. A párásító hűtés alkalmazásával a pincékben folyamatosan optimális szinten tartható a levegő hőmérséklete és páratartalma.

 

 Kültéri klíma – a por elnyelése, megkötése végett is jó

  • Por elnyelése, megkötése:A nagynyomású párásító berendezés nagy koncentrációban nagyon apró vízcseppeket porlaszt a levegőbe, így a 0,1 és 1000 mikron közötti szemcseméretű por megkötésében nagyon hatékony. Sikerrel alkalmazhatóak festőműhelyekben, bányákban, cementgyárakban, textilüzemekben, átrakodók esetén.

 

  • Állattartó telepek: Az állatok az emberekhez hasonlóan sokkal termelékenyebbek, ha jó a közérzetük. A kültéri klímával a párásító hűtés meghosszabbítja a tenyészidőt, tisztább, szárazabb környezetet biztosít az állatok számára.

 

  • Zöldség-, gyümölcs-, hal-, sajtpultok:A párásító rendszerek optimális szinten tartják az áru környezetének nedvességtartalmát, ezzel megakadályozzák a kiszáradást, hosszabb ideig megőrzi az árukínálat a frissességét. Kitűnően alkalmazhatók bevásárlóközpontokban, hűtő és tároló házak, hal és húsárusok esetén.

Kültéri klíma – a növények egészségéért

 

  • Üvegházak, kertészetek: A párásító berendezésekkel biztosítják az optimális klímát. A növények szaporítása során, valamint a trópusi növények esetén elengedhetetlen a levegő magas páratartalmának fenntartása kültéri klíma segítségével.