Művészkert

Az automata öntözőrendszer az egészséges kert egyik záloga. Segítségével a kertben található összes különböző növény az igényeinek és az évszaknak megfelelő vízmennyiséghez jut a kertfenntartás során, anélkül, hogy sok energiát kéne belefektetnünk. Ezen túl praktikus és diszkrét.

Miért hasznos az öntözőrendszer telepítés kertépítés során?

A kertészeti kiegészítők megtervezésekor az öntözőrendszer a kerttulajdonos segítőtársa a szép kert gazdaságos fenntartásában, mellyel ráadásul rengeteg időt, pénzt és fáradságot megspórolhatunk. Akkor és azt adja a növénynek, amire és amikor szüksége van – vizet, és a víz segítségével a talajból felvehető tápanyagokat.

A jól beállított öntözőrendszer a növények vízigényéhez alkalmazkodik, mindig a megfelelő mennyiséget juttatja ki, ráadásul a lehető legkisebb párolgási és elfolyásból eredő vízveszteséggel, kényelmesen.

Ki alkalmas az öntözőrendszer telepítés végrehajtására?

Aki:

 

 • kellően tapasztalt ahhoz, hogy 100% biztosan úgy tervezze meg az öntözőrendszert, hogy megfelelően lefedve legyen az öntözendő terület, tehát bátran bízzuk szakemberre, ez a leggyorsabb és legésszerűbb megoldás;
   
 • minden ponton biztos, hogy a megfelelő fúvókát választja, azokat tökéletesen képes kiosztani és beállítani;
   
 • a kertben megtalálható összes növény igényét pontosan ismeri, amihez egy kertdiagnosztika a legmegfelelőbb.

A rosszul kialakított öntözőrendszert a legjobb szakember sem képes helyre pofozni. Egyféleképp lehet segíteni, ha baj van. A régit fel kell számolni, és teljesen újat kialakítani.

Az automata öntözőrendszerek tervezése, kivitelezése, karbantartása és javítása gyakorlatilag önálló szakma. 15 éve építünk öntözőrendszereket, és az elmúlt időszakban nem csak tapasztalataink bővültek, hanem eszköztárunk is.

Mint minden műszaki eszköz, az automata öntözőrendszerek is folyamatosan fejlődnek, változnak. Kollégáink rendszeresen vesznek részt az ezzel kapcsolatos továbbképzéseken is, hogy ügyfeleinknek mindig a legjobb, legmodernebb megoldásokat tudjuk kínálni ezen a téren, valamint a kertépítés terén is. 

Az öntözés tervezése és kivitelezése is összetett feladat a kerttervezés során, melynek során figyelembe kell vennünk a kert talaj- és lejtési viszonyait, valamint a növényzet és a kerti létesítmények elhelyezkedését, és a növények vízigényét is.

Hogyan zajlik az öntözőrendszer telepítés ?

Találkozunk a kertben, és megbeszéljük az elképzeléseit. Felmérjük a helyi adottságokat, majd összhangot alakítunk ki a kettő között.

Tervezéskor az első lépés, hogy felmérjük a vízbetáplálási lehetőséget. Ha megfelelő a vízhozama, a fúrt kút tökéletesen megfelel. A víz minőségét bevizsgáljuk, hogy a növények számára megfelelő legyen. Ha szükséges, megvannak az eszközeink a vízminőség javítására is, hogy a lehető legjobbat hozhassuk ki kertjéből.

Hálózati vízbetáplálásról egyszerűbb a tervezés is és a kivitelezés is, saját kútról azonban hosszú távon gazdaságosabb. Következő lépésként a kert alaprajza szerint megtervezzük az öntözőrendszert, a meglévő és a beültetni kívánt növények elhelyezkedését és vízigényét figyelembe véve.

Ezek után már jöhet is a kivitelezés!

Mit kínálunk Önnek szakmai hozzáértésünkön felül?

Időt takarítunk meg Önnek – míg mi dolgozunk, Ön a saját dolgával foglalkozhat. Nincs éjszakákon át tartó böngészés az interneten, kemény fizikai munka 40 fokban, a kertben, indezt úgy, hogy nem is biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény.

 

 • Nyugalmat adunk- nincs bosszankodás a rosszul beállított fúvóka miatt, a helyenként kiszáradó vagy épp túlöntözött növények miatt.
   
 • Pénzt takarít meg velünk– ha a rosszul kialakított öntözőrendszer miatt tönkremennek a növények, pótolni kell őket. És akkor még nem beszéltünk az új rendszer kialakításának költségéről – valljuk be, ez nem olcsó mulatság.
   
 • 10 év garancia- Az általunk épített öntözőrendszerekre 10 év garanciát vállalunk, az alkatrészekre vonatkozó gyári garanciától függetlenül, és a piacon beszerezhető legjobb minőségű, a helyi igényeknek leginkább megfelelő darabokat építjük be.