kerítés készítés

A kertünkben nem csak a nappali fénynél, hanem este is gyönyörködhetünk. Ha a kerttervezés során számolunk a kerti világítás és látványeffektek kialakításával kellemes hangulatot teremthetünk és a közlekedést is biztonságosabbá tehetjük.

Kerti világítás és látványeffektek megtervezése, mikor?

Természetesen az a legjobb, ha a kerttervezéssel egy időben történik meg a kerti világítás és látványeffektek, különböző kerti kiegészítők megtervezése is, majd a kertépítéssel kerüljön kivitelezésre, így a leendő kertünkhöz igazíthatjuk a fényeket és a látványeffekftek kialakítását!

Kerti világítás és látványeffektek megtervezése, hogyan?

A kerti világítás és látványeffektek megtervezése tartalmazza a földben elhelyezett vezetékek, valamint a lámpatestek helyét. Szakembereink segítségével összhangot tudunk teremteni a világítás és a növényeink között, a kivitelezés előtt pedig akár látványterv segítségével tudjuk vizualizálni a leendő kerti világítás kivitelezését.

Kerti világítás és látványeffektek megtervezése egyedileg

Mindenekelőtt nekünk kell átgondolnunk, hogy milyen célja lesz a kerti világítás és látványeffektek használatának; hangulatfényre van szükségünk vagy a kerti lépcsőt szeretnénk megvilágítani a biztonságos közlekeés végett. Ugyanis nem mindegy, hogy hol lesznek a lámpatestek, milyen fényerősségű izzókat kell majd használni, merre lehet a vezetékeket elrejteni, illetve az egyéb kerti elemek elhelyezkedése és a harmonikus látvány sem.

Kerti világítás és látványeffektek megtervezése – ideális elemek

Az érintésvédelemre különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a kerttervezés, a kerti világítás és látványeffektek megtervezése során, mivel a háziállatok vagy kisgyerekek okozta sérülések a kerttulajdonosokra is veszélyesek lehetnek! A kiválasztott kerti elemek, a lámpatestek mérete, stílusa illeszkedjen a kertünkhöz, a felhasznált anyagok pedig minden esetben időjárás- és vízállóak legyenek.